Menu Sluiten

Brandveiligheid

KMA Fire Protection – Brandveiligheid

Binnen de KMA Group is de afdeling KMA Fire Protection gespecialiseerd in alles wat met brandveiligheid te maken heeft. Dit geldt voor passieve bescherming zoals brandafscheidingen, maar ook voor actieve brandbestrijding met onze unieke Lith-Ex AVD blusmiddelen.

Brandgevaar Lithium-Ion batterijen

Lithium batterij branden zijn niet te blussen met reguliere blusmiddelen en vormen daardoor een zeer groot risico.

Lithium batterijen zitten in vrijwel alle accu’s van elektronische apparaten zoals laptops en telefoons, maar ook in vervoermiddelen zoals e-bikes. Deze batterijen kunnen spontaan ontbranden of zelfs ontploffen. Dit kan worden veroorzaakt door overladen, beschadiging en oververhitting. Dit leidt iedere week alleen in Nederland al tot meerdere incidenten.

Lith-Ex brandblussers met AVD beste oplossing voor Lithium batterij branden

Lith-Ex high performance brand blussers met AVD zijn speciaal ontwikkeld voor het onder controle brengen en blussen van deze branden. Het revolutionaire AVD zorgt direct voor een efficiënte koeling en creëert gelijk een thermische blokkade waarmee herontbranding van de Lithium batterij en het overslaan van brand naar overige cellen (thermal runaway) wordt voorkomen. Dit maakt AVD uniek. Het door Dupré Minerals ontwikkelde blusmiddel is uitvoerig getest.  AVD is volledig milieuvriendelijk en non-toxisch. Voor de testresultaten, video’s en technische specificaties klik op deze link:

KMA Group BV is distributeur van Lith-Ex blusmiddelen en fabrikant van brandveilige aanverwante producten zoals onbrandbare tassen, hoezen en schermen. Voor meer informatie en vragen over levering van Lith-Ex brandblussers kunt u contact opnemen met KMA Group BV via telefoonnummer 0515 331 344, of via dit contactformulier.

Lith-Ex AVD 9 Liter brandblusser

 

Brandwerende oplossingen

Het ontwikkelen en produceren van producten die unieke bescherming bieden tegen vuur en/of het langdurig blootstaan aan extreem hoge temperaturen is één van de specialiteiten van KMA Group. Onze uitgebreide kennis van het gedrag van materialen in alle condities, inclusief extreme temperaturen, stelt ons in staat om producten te ontwikkelen die de beste bescherming bieden.

KMA werkt continu aan de ontwikkeling van een breed scala aan onbrandbare en vlamvertragende producten voor verschillende industrieën, waaronder luchtvaart, logistiek en de defensie-industrie.