Menu Sluiten

Batterij brand blussen met Lith-Ex

Risico’s van Lithium batterijen

Lithium batterijen zitten in vrijwel alle elektronische apparaten zoals laptops en telefoons, maar ook in vervoermiddelen zoals e-bikes. Deze Lithium batterijen kunnen spontaan ontbranden of zelfs ontploffen. Dit kan worden veroorzaakt door overladen, beschadiging en oververhitting. Dit leidt iedere week alleen in Nederland al tot meerdere incidenten. Lithium batterij branden zijn niet te blussen met reguliere blusmiddelen en vormen daardoor een zeer groot risico.

Lithium batterij brandblussers van Lith-Ex

Lith-Ex high performance brand blussers met AVD zijn speciaal ontwikkeld voor het onder controle brengen en blussen van deze branden. Het revolutionaire AVD zorgt direct voor een efficiënte koeling en creëert gelijk een thermische blokkade waarmee herontbranding van de Lithium batterij en het overslaan van brand naar overige cellen (thermal runaway) wordt voorkomen. Dit maakt AVD uniek. Het door Dupré Minerals ontwikkelde blusmiddel is uitvoerig getest.  AVD is volledig milieuvriendelijk en non-toxisch.

Hoe werkt het AVD blusmiddel voor Lithium batterij branden

Het AVD (Aqueous Vermiculite Dispersion) blusmiddel is een dispersie van vermiculiet en is een volledig natuurlijk product (gehydrateerd magnesium-ijzer-aluminium-silicaat). Als blusmiddel voor Lithium batterij branden wordt AVD als mist aangebracht. De mist zorgt ervoor dat de vuurhaard direct wordt gekoeld. Met het verdampen van het water vormt het vermiculiet een laag over de vuurhaard waardoor deze een thermische barriere vormt en deze afsluit van zuurstof. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat AVD het enige effectieve blusmiddel is voor Lithium batterij branden. Voor verkrijgbaarheid van Lith-Ex brandblussers klik hier.